subota, 15. rujna 2018.

Karamel pita

Sastojci:

  • Za kore:
  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • ½ Praška za pecivo Dolcela
  • 100 g maslaca
  • jaje
  • 80 g šećera
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Za kremu:
  • 50 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • 200 g šećera
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 500 ml hladnog mlijeka
  • 100 g maslaca
  • Za čokoladnu glazuru:
  • 3 žlice vode
  • 3 žlice šećera
  • 3 rebra čokolade (od 100 g)
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica ulja
  •     Priprema:

    1. Kore
    2. 1.
      Pomiješajte obje vrste brašna i prašak za pecivo, dodajte maslac narezan na listiće te ga razmrvite prstima.
    3. 2.
      Zatim dodajte šećer, razmućeno jaje i vrhnje pa izradite prhko tijesto.
    4. 3.
      Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji 30 min u hladnjaku.
    5. 4.
      Zatim ga podijelite na 4 jednaka dijela i svaki dio razvaljajte (što tanje možete) u koru (20×32 cm).
    6. 5.
      Kore malo izbockajte vilicom i pomoću valjka za tijesto prebacite na prevrnuti kalup obložen papirom za pečenje.
    7. 6.
      Pecite svaku koru posebno na 180°C oko 5 minuta. Kore moraju ostati svijetle, a znat ćete da su gotove kad po rubovima počnu dobivati boju.
    Zabranjeno kopiranje.














Nema komentara:

Objavi komentar