Nepečena torta sa breskvama i kajsijama
Sastojci
Potrebno je za podlogu
180 gr mlevenog keksa
2 kašike meda
4 kašike rastopljenog putera
Za krem
350 ml gustog jogurta
250 ml slatke pavlake
1 puding ukus slatka pavlaka
500 ml mleka
4 kašike šećera
1 kesica želatina
300 gr breskvi
300 gr kajsija
Za dekoraciju
2 kutije piškota
Način pripreme
Sjedinite mleveni keks, med i istopljen puter pa rasporedite na dvo okruglog kalupa prečnika 26 cm pa stavite u frižider da se stegne.
Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.
Puding skuvajte po uputstvu sa kesice (500 ml mleka + 4 kašike šećera).
Kada želatin nabubri, nakon 10 minuta otopite ga i sipajte u skuvani puding. Ostavite da se ohladi.
Polovinu voća izblendirajte i sjedinite sa jogurtom i skuvanim pudingom.
Preostalo voće iseckajte a polovinu dodajte u krem, a drugu polovinu ostavite za dekoraciju torte.
Slatku pavlaku izmiksajte i dodajte u krem. Sipajte u kalup preko smese od keksa i poravnajte.
Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.
Izvadite iz frižidera, skinite obruč I oko torte poređajte piškote pa ih povežite mašnom.
Prelijte po želji istopljenom čokoladom.
Zabranjeno kopiranje.
Nema komentara:
Objavi komentar