subota, 15. rujna 2018.

Nepečena torta sa breskvama i kajsijama

Nepečena torta sa breskvama i kajsijama




Sastojci

Potrebno je za podlogu
180 gr mlevenog keksa
2 kašike meda
4 kašike rastopljenog putera

Za krem

350 ml gustog jogurta
250 ml slatke pavlake
1 puding ukus slatka pavlaka
500 ml mleka
4 kašike šećera
1 kesica želatina
300 gr breskvi
300 gr kajsija

Za dekoraciju

2 kutije piškota

Način pripreme

Sjedinite mleveni keks, med i istopljen puter pa rasporedite na dvo okruglog kalupa prečnika 26 cm pa stavite u frižider da se stegne.

Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.

Puding skuvajte po uputstvu sa kesice (500 ml mleka + 4 kašike šećera).

Kada želatin nabubri, nakon 10 minuta otopite ga i sipajte u skuvani puding. Ostavite da se ohladi.

Polovinu voća izblendirajte i sjedinite sa jogurtom i skuvanim pudingom.

Preostalo voće iseckajte a polovinu dodajte u krem, a drugu polovinu ostavite za dekoraciju torte.

Slatku pavlaku izmiksajte i dodajte u krem. Sipajte u kalup preko smese od keksa i poravnajte.

Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Izvadite iz frižidera, skinite obruč I oko torte poređajte piškote pa ih povežite mašnom.

Prelijte po želji istopljenom čokoladom.

Zabranjeno kopiranje.

Nema komentara:

Objavi komentar