petak, 7. prosinca 2018.

Blagdanska čarolija- ukusni i jednostavni medenjaci

Blagdanska čarolija- ukusni i jednostavni medenjaci
Sastojci
Za tijesto
  • 300g zobenog brašna
  • 100g meda
  • 100g kokosovog maslaca
  • 1 jaje
  • 2 čajne žličice sode bikarbone
  • začini po želji-cimet, đumbir... (savjetujem gotovu mješavinu začina za medenjake)
Za glazuru
  • 50g šećera u prahu
  • 3 žlice limunovog soka
  • Priprema
    • U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i začine
    • Maslac narežite na tanke listiće, stavite u brašno pa ga smrvite prstima
    • U smjesu brašna i maslaca dodajte prethodno razmućeno jaje i promješajte smjesu
    • Dodajte med i rukama dobro umijesite tijesto
    • Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat
    • Nakon hlađenja tijesto ili oblikujte rukama u kuglice ili ga razvaljajte na radnoj površini i režite željene oblike (neka tijesto bude cca 2cm debljine)
    • Pecite ih u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 minuta (dok rub na dnu medenjaka ne poprimi smeđu boju)

      GLAZURA
    • Pomiješajte šećer i sok od limuna dok ne dobijete željenu gustoću paste (ne smije biti pregusto niti prerijetko)

      Ukrasite svoje kolačiće po želji, budite kreativni, pustite mašti na volju i najvažnije od svega- dobro se zabavite!
  • Zabranjeno kopiranje.

Nema komentara:

Objavi komentar